Cuki Bagoly

monimi

Az 5 legfontosabb szempont táskavásárlásnál

Mindenki egyetért abban, hogy a táskavásárlás főként érzelmi kérdés. Vannak azonban olyan szempontok, amit egy új táska beszerzésénél mindenképpen érdemes figyelembe venni. Lássuk az öt legfontosabb dolgot, amit szem előtt kell tartani.
Az 5 legfontosabb szempont táskavásárlásnál

Az outfit menő

Az egyik fontos szempont a kiegészítők, így a táska összhangja a meglévő, vagy tervezett ruházatunkkal. Jön a tavasz, így a ruhatárunkat is megújítjuk, vagy előszedjük a szekrény mélyéről az elfeledett darabokat. És ha jó még ránk, akkor egy öltözetet, divatos szóval outfitet állíthatunk össze.

Sokan használják ezt a kifejezést mostanában: outfit. Jelentése egy komplett öltözék, együtt viselt ruhadarabok kombinációja: szoknya és hozzá illő zakó, vagy ruha és hozzá illő felsőkabát, amelynél az utóbbi rövidebb a ruhánál. Az egyes részeknek anyagukban és színben illeszkednek egymáshoz, és követik az aktuális divatot. Találkozhattatok még az OOTD rövidítéssel is, ami a nap öltözetét takarja.

Szóval, ha táskát veszünk, mindig tartsuk észben a meglévő ruhatárunkat, és ahhoz illő darabot válasszunk.
Outfit

A méret a lényeg

Az emberek különféle dolgokat visznek magukkal a táskájukban, ezért fontos, hogy mindenki az életvitelének megfelelő méretű táskák válassza.

Internetes vásárlás esetében a képek alapján nehéz eldönteni a táska valódi métereit. Gyakran helyezik ezért élő környezetbe a táskákat, például egy modellre, vagy próbababára. A legjobban járunk, ha megpróbáljuk a leírásban megadott méreteket a valóságba is áthelyezni, nehogy a szállítást követően szembesüljünk azzal, hogy túl kicsi, vagy túlságosan nagy táskát rendeltünk.

Jó módszer, ha elővesszük kedvenc táskánkat, és egy mérőszalag segítségével azt lemérve hasonlítjuk össze a centimétereket. Vigyázzunk, mert néhány centiméter eltérés is jelentős méretbeli különbségeket okozhat.
Méret

Egy jó fazon

A méret mellett fontos szempont lehet a táska fazonja. Itt szintén mindenkinek általában meg van a kedvence. Ne legyen túl mély, mert akkor mindent elnyel ugyan, de nehéz megtalálni benne, és így sok felesleges dolog gyűlhet össze a táskánkban. De túl széles se legyen az alkatunkhoz képest, mert akkor meg berogyhat, és nem lesz elég csinos.

A klasszikus fazonok már bizonyítottak, szerintem érdemes azok közül választani. Persze egy divatos és trendi dizájner táska meg jól néz ki, de a praktikumra mindig ügyeljünk, mert végül is ez egy használati tárgy, kényelmesnek kell lennie a mindennapokban.
Fazon

Te hogyan hordod?

A fazont meghatározza az is, hogy hogyan hordod a táskádat legszívesebben. Lehet kézben, a karon, a könyöknél, vállon vagy keresztben. De hátizsákok is léteznek divatos kivitelben. Érdemes olyan modellt választani, amit lehet variálni is, például állítható, vagy lecsatolható a pántja. Így mindig az alkalomhoz tudod alakítani a kedvenc táskádat.

Azt tudtad, hogy egy tanulmány szerint azzal, hogy hogyan hordod a táskádat, tudat alatt üzenni szeretnél a külvilágnak? A választásnál persze ne az üzenet legyen a fő szempont.
Te hogyan hordod

No de tetszik-e?

A legfontosabb dolog szerintem mégis csak az, hogy tetszik-e a táska. Lehet az a legszuperebb fazon, a legkényelmesebb viselet, a legjobb méret, és öltözékhez illő, ha nem ébreszt bennünk fel valamit, akkor hiába az egész. Szóval hallgassunk inkább a szívünkre, mint az eszünkre. Táskavásárlásra fel!
Monimi táska
<<< előzőkövetkező >>>
Ha tetszett a cikk, osztd meg kérlek:

Megosztás a Facebookon   Google+ megosztás

Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Egy Monimi táskán születtem, kedvelem a divatot, és egész éjjel fenn vagyok, hogy találjak valami érdekeset nektek.

<<< VISSZA A MONIMI OLDALRA