Cuki Bagoly

monimi

A legnagyobb táska a világon

A világ legnagyobb kézitáskája Malajziában készült és Guinness rekorder. De mi köze a rekordoknak egy sörhöz? Igen, ez a Guinness valóban az a Guinness! Tanuljunk egy kis is sörténelmet!
A világ legnagyobb táskája

A rekordok könyve is csúcstartó

A Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját.

legnagyobb táska

Hogyan kezdődött?

1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival. Azon kezdtek el vitatkozni, hogy vajon a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

Egyre nagyobb sikere lett

A kezdeti kiadások elsősorban az ember által felállított rekordokra fókuszáltak. Elsősorban olyan versenyek eredményeit publikálták, mint a súlyemelés vagy a tojásdobálás. A könyv szerkesztői igyekeznek csak hitelesített rekordokról beszámolni. 1955 óta – két év kivételével – minden évben megjelenik az új kiadás a friss eredményekkel. A könyv sorra jelent meg más országokban is. 1956-ban New Yorkban, 1962-ben franciául, 1963-ban németül és 1989-től már magyarul is kiadták. Ekkorra már 35 nyelven 262 kötet látott napvilágot. 1974-ben a Guinness Rekordok Könyve is bekerült a rekordok közé 23,9 milliós példányszámmal.

legnagyobb táska

A világ legnagyobb táskái

A világ legnagyobb kézitáskája címet egy tajvani cég alkotása birtokolja, az Msia 2015. októberében állította fel a rekordot. Méretei hatalmasak, 7,6 x 5,4 x 3 méteres volt, és csaknem háromezer darab használt pólóból készült mintegy 6 hónap alatt. A belsejében két autó is kényelmesen leparkolhat.

Ettől is nagyobb az az óriásoknak készült bevásárlószatyor, melyet 2009. február 9-én Raj Bahadur hozott össze az indiai Gaziabadban. A 83,82 méter magas és 38,1 méter széles szatyorka majdnem egy focipályát beterített és teljes egészében pamutból készült.
legnagyobb táska

Óvjuk a környezetet!

A világ legdrágább táskáját már bemutattam nektek, de azt tudjátok, hogy hol kötötték össze a legtöbb nejlonszatyrot a világon? Ezt a rekordot Berlinben állították fel 2014-ben. Összesen több mint 30.000 szatyorból készítették ezt a füzért, mellyel a mértéktelen környezetszennyezésre szerették volna felhívni a figyelmet. Ugyanis ennyi darab szatyrot dobnak ki naponta! csak Berlinben, ami 260 milliót jelent évente. Szomorú érdekesség, hogy átlagosan mindössze 25 percet használják őket.

forrás: [link]

<<< előzőkövetkező >>>
Megosztás a Facebookon   Google+ megosztás

Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Egy Monimi táskán születtem, kedvelem a divatot, és egész éjjel fenn vagyok, hogy találjak valami érdekeset nektek.

<<< VISSZA A MONIMI OLDALRA