Cuki Bagoly

monimi

Mi lesz 2016 színe?

A színek mindig meghatározó szerepet játszanak az életünkben, legyen szó akár az öltözködésről, autóról vagy a lakásunkról. A szakemberek minden évben megválasztják az év színét. Lássuk, hogy 2016-ban mire esett a választás.
2016 színe

Egy szín nem volt elég!

A színek kutatása terén valódi szaktekintélynek tartott Pantone minden évben kihirdeti a következő év meghatározó színét, ami a 2014-ben a lilás-rózsaszín ragyogó orchidea, 2015-ben a barnás-vöröses Marsala volt. 2016-ra először választottak egyből két színt is. Az év legfontosabb színe a rózsakvarc és a derűs kék lesz.
Rózsakvarc

A Pantone megmondja

„A szezon színei egy boldogabb, naposabb helyre visznek, ahol szabadon kifejezhetjük a valódi énünk szellemesebb változatát” – jellemezte 2016 tavaszának trendszíneit Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet ügyvezető igazgatója.

„A rózsakvarc egy meggyőző, mégis gyengéd árnyalat, mely együttérzést és egyfajta nyugalmat közvetít. A derűs kék súlytalan és szellős, mint a felettünk nyújtózó kék ég, mely pihenőt és enyhülést ad nekünk ezekben a viharos időkben” – tette hozzá indokolásában a Pantone intézet, hogy miért ezt a két színt választották 2016 divatszíneivé.

Rózsakvarc

Mi az a rózsakvarc?

A rózsakvarc az egyik legvonzóbb változata a kvarcoknak. A rózsakvarc általában túl világos vagy homályos csiszolt drágakőkészítéshez, azonban néhány megfelelő tisztaságú és színű különleges darab előfordul drágakőként is. A rózsakvarc szintén nagyon kedvelt ásvány dísztárgy készítéséhez. Medált, karkötőt, gömböt, piramist és obeliszkeket is faragnak belőle. Érdekesség, hogy a feldolgozásánál a nyersanyagnak körülbelül 50%-a elvész a darabok belsejét átjáró számos repedés miatt.

A rózsakvarcot általában nagy tömbökben bányásszák, a titán és a mangán szennyeződés adja a kristály rózsaszín színét. Ezek a szennyezők azonban akadályozzák a nagy egyéni kristályok növekedését. A nagyobb rózsakvarc csúcsokat a nagy nyers tömbökből csiszolják. Az ásvány színe a világostól sötét rózsaszínig terjedhet. A rózsakvarcot Brazíliában, Madagaszkáron, USA-ban (Dél-Dakota) és Indiában bányásznak, de Brazília az egyetlen olyan hely, ahol szépen fejlődött kristályos rózsakvarc található.

Rózsakvarc

A szív köve!

A rózsakvarcot állítólag csak az 1800-as években fedezték fel, mindenesetre a Mediterráneumban az ókor óta ismerik és a szerelem, illetve a szív kövének tartják. Annak idején a görögök és a rómaiak úgy gondolták, hogy Ámor és Erósz küldték a rózsakvarcot a Földre az emberiségnek ajándék gyanánt a kibékülés őserejével feltöltve.

A rózsakvarc tehát a szív köve. Lágy szeretet energiát áraszt, amely nyugtatóan hat az érzelmekre. A szeretet rezgésére való ráhangolódáshoz alkalmazzák. A rózsaszín melegség felold minden ellenállást, megengedővé tesz, hogy a szívünk minden szegletébe befogadjuk a szeretet teljes megvalósulását. Ez a szín tehát mindenképpen egy jó választás volt a Pantone-tól.

forrás: [link] [link] [link]
Rózsakvarc
Rózsakvarc
<<< előzőkövetkező >>>
Megosztás a Facebookon   Google+ megosztás

Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Egy Monimi táskán születtem, kedvelem a divatot, és egész éjjel fenn vagyok, hogy találjak valami érdekeset nektek.

<<< VISSZA A MONIMI OLDALRA