Álomgyárak – Dior

A híres francia divatház története a 40-es évekre nyúlik vissza. De ki lesz idén az új kreatív igazgató? És hogyan készül egy exkluzív Miss Dior táska? Most mindent megtudhatsz a cégről, amit szeretnél.
monimi
A híres francia divatház története a 40-es évekre nyúlik vissza. De ki lesz idén az új kreatív igazgató? És hogyan készül egy exkluzív Miss Dior táska? Most mindent megtudhatsz a cégről, amit szeretnél. 
Álomgyárak Dior

A KEZDETEK

A francia származású Christian Dior 1905-ben született a normandiai Granville-ben. Egy történet szerint már gyerekkorában megjósolják neki, hogy „az asszonyok áldani fogják, és ő pedig általuk fog boldogulni.” Kezdetben azonban teljesen más pályát választ. Szülői nyomásra diplomatának tanul, de iskoláit nem fejezi be. A 20-as évek végén galériát nyit, ahol Picasso és Dali képeit állítja ki. A 30-as évek gazdasági világválsága az egész család vagyonát, és vele együtt az üzletet is porig rombolja. Első sapka vázlatait ezt követően készíti.

Megtalálva igazi önmagát a Figaro Illustré illusztrátora lesz. Vázlatai hamarosan nagy divatházak figyelmébe kerülnek, és 1938-ban a Piguet divatházhoz szerződik, ahol már divattervezőként készíti el első mesterműveit. A háborút követően, némi külső pénzügyi segítséggel az önállóság útjára lép.

Dior

NEW LOOK

Első nagy sikereit Amerikában aratja egyedi és különleges stílusával. A kollekciót látva Carmel Snow divatlap főszerkesztő így kiáltott fel: „Dear Christian, your dresses have such a new look!”, vagyishogy a „ruháid annyira újszerűek”. A „New Look” kifejezést aztán a cég meg is tartotta, és markáns hangsúlyt fektettek a marketingre.

A Dior rohamosan terjeszkedik a nyugati világ országaiban, az 50-es években már a sztárok szabásza. Ekkorra a francia divat-export több mint felét a Dior ház adja, és a Time Magazine címlapjára is felkerül. Christian Dior 1957-ben bekövetkező halálakor a cég 15 országban, közel kétezer embernek ad munkát. Az alapító halálával a Dior nem szűnik meg, sőt, a helyébe lépő fiatal tervezők folytatják a munkásságát (köztük például Yves Saint-Laurent), és mára is vezető márka marad a divat világában.

New Look

TÖRETLEN SIKER

A többi “kész ruhákat” forgalmazó divatházhoz hasonlóan a Diornál is a kiegészítők jelentik a forgalom nagy részét, főként a parfümök, a szemüvegek és a bőráruk. A számos nagy sikerű illat egyike a női „Eau Sauvage“, mára férfiváltozatban is létezik. Számos elhíresült női márkái közül a „Miss Dior“, a „Dolce Vita“, vagy a „Poison“ emelkedik ki. A divatház ruháit sok híresség viselte és viseli is, köztük Evita Perón, Jacqueline Kennedy, vagy Nicolas Sarkozy.
Eau Sauvage

MIT TARTOGAT A JÖVŐ?

A tavalyi évben Raf Simons távozását követően meglepően hosszú ideig maradt vezető nélkül a Dior. Az idei tavaszt igazgató nélkül átvészelő cég igazgatói posztját a skót tervező, Jonathan Saunders veszi át, akinek nemrégiben szűnt meg saját márkája. Nagy-Britannia egyik legtehetségesebb tervezője, akit a textilek és az innováció rajongójaként tartanak számon Glasgowban született, majd textiltervezésből Londonban szerzett egyetemi mester fokozatot. A híresztelések szerint az új igazgató az első bemutatóját Párizs helyett már Londonba tervezi, ami nagy port fog kavarni nemcsak az autentikusan francia divatház, de a divatvilág berkein belül is. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő a Dior számára.
Jonathan Saunders

ÍGY KÉSZÜL!

A minden részében exkluzív Miss Dior táska anyaga valódi krokodilbőr, amit nagy gondossággal varrnak és ragasztanak össze. Természetesen a csatokat és fém alkatrészeket is kézzel szerelik, ami el is várható egy olyan táskától, amelyért akár 4000-6000 dollárt (közel másfél millió forintot) is hajlandóak kifizetni a vásárlók. Nézzük meg együtt, hogy hogyan is készül ez a remekmű.

 

forrás: [link] [link] [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások