Mit rejt a királynő retikülje?

Az angolok híresek a szigorú protokollról és a hagyományok betartásáról, nincs ez másképp a királyi családban sem. Kíváncsi vagy rá, hogy milyen jelzései vannak a királynő retiküljének?
monimi
Az angolok híresek a szigorú protokollról és a hagyományok betartásáról. Ha valaki például eltartja a kisujját az ötórai teánál a csészétől, az biztosan nem Britanniában nőtt fel. Nincs ez másképp a királyi családban sem. Kíváncsi vagy rá, hogy milyen jelzései vannak a királynő retiküljének?
A brit királynő retikülje

FELLEBBEN A FÁTYOL, VAGY A SZOKNYA?

II. Erzsébet brit királynő mindig visszafogott stílusban öltözködik, de a ruhák és kosztümök színe sohasem mondható átlagosnak. Ez állítólag azért van, hogy kitűnjön a tömegből és már messziről felismerjék őt. Mivel gyakran vesz részt protokoll rendezvényeken, igencsak ügyel a részletekre és a jó hírére, szoknyája aljába például mindig súlyokat varrnak, hogy a szél fel ne kaphassa azt. A brit uralkodó megszámlálhatatlanul sok ruhával rendelkezik, mivel a régi hagyományok szerint a királynő csak egyszer vehet fel egy öltözetet.

Neki van a legkülönlegesebb és talán a legnagyobb ékszer gyűjteménye. A kincstárban őrzik Afrika első és második legnagyobb gyémántját, valamint övé az Indiából származó a brit koronaékszerek egyik ékköve, a híres 105 karátos Koh-i-Noor. A korona viselése egyébként nem egyszerű feladat, mivel majdnem egy kilót nyom.

Korona

NÉZZÜK, MILYEN A KIRÁLYI TÁSKA!

II. Erzsébet formálisan tizenhat állam királynője, amelyek bélyegein és pénzein is megtalálhatóak a képmása. Talán kevesen tudják, hogy származásának magyar vonatkozása is van, mivel ükanyja Rédey Klaudia erdélyi grófnő volt. Károly herceg ezért látogat el gyakran Erdélybe. Férjét, Fülöp herceget nagyon szereti, de mivel a herceg alacsonyabb rangú nála, ezért a protokoll szerint soha nem mehet mellette, kizárólag a háta mögött. Erzsébet megdöntötte a leghosszabban uralkodó brit koronás fő rekordját is. 1953. június 2-án koronázták meg Elizabeth Windsor hercegnőt, 2015. szeptember 9-ével ő lett a történelem legtovább uralkodó királynője. 62 éves uralkodása alatt tizenhárom miniszterelnök esküdött neki hűséget.

A királynő – aki 2016-ban ünnepli 90. születésnapját – mindig retiküllel jár, szinte sosem látni anélkül. Ez a kiegészítő egyrészt öltöztet, de más funkciót is szolgál. Ha a táskáját a bal karján viseli, akkor az azt jelenti, hogy minden rendben van. De ha a jobb karjába veszi át, akkor az egyértelmű jelzés a kíséretének, hogy ideje tovább indulni, vagy az udvarhölgyeknek másik beszélgető partnert szerezniük. Több mint kétszáz fekete cipője van, mivel ez a kedvenc színe, de talán annál is több retikülje, sok fekete retikül is. Sokan követik a stílusát, így a retikül divat egyik meghatározó személye. A táskát sosem teszi a földre, hanem egy táskaakasztó kampót visz magával, és erre a praktikus táskatartó eszközre akasztja fel, ha úgy adódik.

No de mit is rejt a felséges női retikül? Nem, nincsenek benne gyémántok és aranyak, csak annyi, ami egy átlagos nőnek kell. Rúzs, fésű, pótharisnya, olvasószemüveg, mentolos cukorka, és egy toll. Hosszabb utazáshoz egy pakli kártya, a vasárnapi sétához pedig pár font a templomi perselybe. Néha egy kis keksz a kutyáinak.

Corgi

ÉS A FELSÉGES KUTYUSOK

A királynő egyébként nagy barátja az állatoknak, udvari kutyái a walesi corgik. A hivatalos fotókon is szívesen pózol velük. Most két kiskutyája van (Holly és Willow), hosszú uralkodása alatt sok négylábú baráttól kellett végleg elbúcsúznia. Úgy döntött, hogy nem akar több új kutyát a palotába, mert fél, hogy ennyi idősen véletlenül elbotlik bennük, és így nem tudja majd ellátni teendőit. Kutyái természetesen királyi életet élnek, a kastélyokban, palotákban kedvük szerint járhatnak, és minden nap a legfinomabb fogásokat készítik el nekik. Saját szobájuk is van, ahol kényelmes kosarakban alszanak, és persze limuzinnal és magánrepülőgéppel utaznak, mint ahogy az egy királyi ebhez illik. Egy XII. században hozott törvény szerint az angol királynő a tulajdonosa az országában élő összes hattyúnak is. A hatóságok ezért aztán évente megszámolják a vadon élő hattyúkat, és meggyűrűzik őket. A törvény tiltja e kecses madarak vadászatát, de még befogni sem szabad azokat.
forrás: [link] [link]
II. Erzsébet két évesen
A királyi család
Angol királynő lego

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások