Elsodor a víz a táska múzeumba?

Szinte mindennek van már múzeuma, miért épp a táskáknak ne lenne. Az amszterdami múzeum egy tudásközpont, ami csak a táskákról szól, amit most szeretnék bemutatni nektek! A világ legnagyobb táskagyűjteménye, egyedi, különleges, meglepő és történelmi darabokkal.
monimi
Szinte mindennek van már múzeuma, miért épp a táskáknak ne lenne. Az amszterdami múzeum egy tudásközpont, ami csak a táskákról szól, amit most szeretnék bemutatni nektek! A világ legnagyobb táskagyűjteménye, egyedi, különleges, meglepő és történelmi darabokkal. Aki arra jár, ugorjon be, és mesélje el milyen volt. Talán én is elrepülök egyszer oda.
Az amszterdami táska múzeum

A JELEN ÉS A JÖVŐ

A Hollandiában található Táska és Pénztárca Múzeumot Hendrikje és Heinz Ivo alapította azzal a szándékkal, hogy bázisul szolgáljon az odalátogató érdeklődőknek, a tervezőknek és a divat szakembereknek egyaránt, és egy olyan helyet hozzanak létre, ahol a történelem és a kortárs divat és design találkozik egymással. Jelenleg a múzeumot az alapítók lánya, Sigrid Ivo vezeti, akinek feltett szándéka, hogy a kapott örökséget tovább folytassa és gyarapítsa. Tervei között szerepel a gyűjtemény digitalizálása és részbeni Internetes publikálása, a kiállítótéren található állandó kiállítás megújítása, és külső helyszínen tudásbázis kialakítása, melyet adományokból és szponzorok által kívánnak finanszírozni.

A múzeumban közel 5000 különleges példány található a táskatörténelem különböző korszakaiból. Az egész gyűjtemény, mint ahogy az lenni szokott egyetlen kézitáskával kezdődött. Hendrikje mindig is elkötelezett gyűjtője volt az antik tárgyaknak és kereskedett is velük.

Teknős táska

HOGYAN IS KEZDŐDÖTT?

Egy napon egy kis angol falu antikváriumába találtak rá egy 1820-as évekből való bőrtáskára, melyet egy gyönyörűen díszített teknős páncél fedett, aminek a szépsége annyira lenyűgözte, hogy attól kezdve elhivatottan kutatta a táskák történelmét, és szerezte be az újabbnál újabb, akarom mondani a régebbinél régebbi darabokat. Az első kiállítást saját házukban nyitották meg 1996-ban Amstelveen-ben. A közel húsz év alatt a kollekció hatalmasra nőtt, az Amszterdamba költöztetett állandó kiállításnak évi 85 ezer látogatója van.

Nem csak a régi korokból találhatók itt táskák. A múltszázad ikonikus darabjai ugyanúgy fellelhetők, mint a legújabb divatkreációk. Az időszakos kiállításokon a kortárs holland és nemzetközi tervezők táskáit lehet megtekinteni.

A gyűjteményben különféle Chanel, Gucci, Louis Vuitton és Dolce and Gabbana női táska márkák is rejtőznek. Olyan különleges darabok is, mint például ez a süti formájú női táska, amit az amerikai Judith Leiber tervezett 2007-ben. Ezt teljes egészében Swarovski kristályok borítják, és igazán akkor lett híres, mikor a másolata szerepelt a Szex és New York című filmben.

Cup-Cake bag

ÉRKEZNI CSAK SIKKESEN

A manapság ismert „márkás” táskák egyébként először az 1950-es években jelentek meg, a táska történelme pedig az 1790-es évek francia divatjára nyúlik vissza, de erről talán majd máskor írok.

A múzeum a Herengracht 573 Amsterdam címen található, ahová kocsival és tömegközlekedéssel egyaránt eljuthatunk, de biciklivel és Hollandia lévén stílusosan csónakkal is érkezhetünk. Nem, a víz nem folyik be a múzeumba, de a bejáratig elsodorhatja a hajónkat. Néhány kiemelt ünnep kivételével minden nap nyitva van, délelőtt 10 órától délután 5 óráig fogadja az érdeklődőket. A vendégek a múzeumban működő műhelyben is kipróbálhatják tudásukat. A látogatást egy könnyed teázással is befejezhetjük a múzeum éttermében, ahol exkluzív környezetben szolgálják fel a délutáni angol teához elengedhetetlen süteményeket, amelyek elkészítésénél a cukrászokat a kiállított darabok inspirálták.

High tea

 

Amszterdami táskamúzeum
Amszterdami táskamúzeum 2
Amszterdami táskamúzeum 3
forrás: [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások