A táskavásárlás függőséget okoz?

Az emberek imádják a szép dogokat, de mindent összevásárolni nem érdemes. Hogyan előzzük meg, hogy függővé váljunk? Ismerjük meg önmagunkat és az igényeinket. Első lépések a tudatos vásárlás felé.
monimi
Az emberek imádják a szép dogokat, de mindent összevásárolni nem érdemes. Hogyan előzzük meg, hogy függővé váljunk? Ismerjük meg önmagunkat és az igényeinket. Első lépések a tudatos vásárlás felé.
A táskavásárlás függőséget okoz

 

FÜGGŐ VAGYOK?

Szinte minden ember imádja a szép dolgokat. Sokan azonban egyszerűen nem tudják megállni, hogy ne vásárolgassanak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a vásárolt holmik csupán egy részéről kerül le az árcédula. Gyakran adósságokba verik magukat, különféle áruhitelek és hitelkártyák formájában, és inkább máshol spórolnak, csak hogy képesek legyenek finanszírozni szenvedélyüket.

Hol a határ? Nehéz megmondani. Honnantól válik betegséggé, mikortól leszel függő? A szenvedély része az életünknek. A probléma akkor kezdődik, ha ez a cselekvés már uralja az embert, és képtelen kontrollálni a viselkedését, esetenként sérülnek a társas kapcsolatai. A függőségek hátterében nincs általános személyiségzavar, csak egyfajta kontrollvesztésről van szó. Annak ellenére, hogy az illető tisztában van azzal, hogy rossz, amit csinál, olyan belső feszültség van benne, amit csak a szenvedély tárgyával tud csökkenteni.

vásárlásfüggő

A FOGYASZTÓI TÁRSADALOM CSAPDÁJÁBAN

A szenvedély és az öröm jó dolog, de vigyázzunk! A pillanatnyi öröm és a tárgyak birtoklása hosszú távon nem boldogít. Ne essünk a fogyasztói társadalom csapdájába, amely azt harsogja, hogy gyere, vedd meg, légy részese, veled vagyunk. Hiú ábrándok ezek, melyekkel a boldogság látszatát keltik a multinacionális vállalatok, annak érdekében, hogy még több bevételre tegyenek szert. Cseppet sem érdekli őket a vásárló, a fogyasztó, az egyén valódi szükséglete. Céljuk a tömegek kiszolgálása, a sablonok gyártása annak érdekében, hogy az uniformizált, és mindenkire ráerőltetett igényeket aztán minél költséghatékonyabban, és annál nagyobb nyereséggel lehessen realizálni.

„Két világ polgárai vagyunk: egy belsőé és egy külsőé”. Aki csak az egyikben él, annak boldogtalan és szenvedéssel teli lesz az élete. Az emberek nagy része csak a külső világgal, az anyagi javak és élvezetek hajszolásával tölti az idejét, és a lelkükkel, belső lényükkel keveset törődnek.

vásárlásfüggő

 

VÁSÁROLJUNK TUDATOSAN!

Mi a megoldás? Ne érjük be a tömegtermékekkel, a tucatáruval, amit a plázák kínálnak. Először is ismerjük meg önmagunkat, gondoljuk végig, hogy mi az a ruhadarab, az a kiegészítő, az a táska, amire leginkább szükségünk van, és keressük meg. Válasszunk tudatosan, ne befolyásoljon minket a mindent elárasztó kínálat.
vásárlásfüggő

 

AZT, AMI CSAK AZ ENYÉM!

Inkább kevesebb, de szerethető darabot válasszunk. Olyan tárgyat, ami magunkat jellemez, amivel szívesen mutatkozunk, és ha meglátnak vele, akkor érezzük, hogy azt fejezi ki, amit mi is gondolunk. Találjuk meg saját stílusunkat, és annak megfelelően válasszunk. Egy szép táska műalkotás is egyben, becsüljük hát meg! Ha nem találunk az elképzelésünknek megfelelőt, akkor az egyedi táskakészítés jó lehetőség arra, hogy az igényeinknek megfelelő darabra tegyünk szert.

Aki nem tud ellenállni a szenvedélyének, annak azt ajánlom, hogy ne most gyógyuljon meg, hiszen hamarosan jönnek a tavaszi kollekciók! 🙂 Válassz inkább tudatosan, találd meg önmagad!

vásárlásfüggő
forrás: [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások