Kiszakadt a kedvenc ruhád? Ne dobd ki!

Biztosan veled is előfordult, hogy kedvenc ruhád, amit nem rég vettél pont a legrosszabb helyen lyukadt ki, vagy lett foltos. Tudok rá megoldást, amivel nem kell megválnod tőle, sőt még szebb lesz, mint újkorában!
monimi
Biztosan veled is előfordult, hogy kedvenc ruhád, amit nem rég vettél pont a legrosszabb helyen lyukadt ki, vagy lett foltos. Tudok rá megoldást, amivel nem kell megválnod tőle, sőt még szebb lesz, mint újkorában!
ne dobd ki

 

HA NEM TUDSZ TŐLE MEGVÁLNI

Én úgy vagyok vele, hogy inkább kevesebb ruhát veszek, de jobb minőségűt. Egyes darabok aztán nagyon a szívemhez nőnek, és sajnálom őket kidobni. Ráadásul mindig a lehető legfeltűnőbb helyen sérülnek meg, mivel ott éri őket a legnagyobb igénybevétel, de az is megesik, hogy kiszakadt a ruha a mosógépben egy kapocstól. Te is jártál már így? Próbálja ugyan az ember megstoppolni, de az nem az igazi, és hát bármennyire is fáj az ember szíve, szakadt ruhában mégsem járhat, így kénytelen megválni tőle. De mostantól nem! Mutatok pár egyszerű módszert, amivel percek alatt orvosolhatod a problémát, és kedvenced szebb lesz, mint valaha!

 

kiszakadt

DÍSZÍTSD!

Az egyik módszerhez tűre, cérnára és némi textilfestékre lesz szükséged. Bármilyen anyagból lévő ruhát megjavíthatsz így, és legyen az póló, nadrág vagy szoknya még egyedi stílust is kölcsönözhetsz neki. Először is varrd be a lyukat, lehetőleg úgy hogy az anyag ne húzódjon nagyon, de erősen tartson. Ha nagy a lyuk, akkor tehetsz mögé foltot is, és úgy hímezd át azt a felületet. Ezt követően találj ki egy jó mintát, ami illeszkedik a javítás formájához. Ha bizonytalan vagy, akkor ceruzával halványan rajzold rá az anyagra. Végezetül a textilfestékkel fesd rá a mintát, és hagyd megszáradni. Találtam egy videót is hozzá, ahol a gyakorlatban is megnézheted, hogy mire gondoltam.

 

 

SZEBB LESZ MINT VOLT

A másik, talán még egyszerűbb módszer, ha egy szép dísszel feded el a lyukat. Vegyél egy megfelelő méretű, készen kapható, felvasalható emblémát. Tedd rá a problémás részre, úgy hogy szépen egyenesen álljon, bár lehet teljesen ferdén is, attól függ, hogy milyen a dísz. Aztán egy anyagon keresztül vasald át. Én még oda is szoktam varrni, hogy jobban tartson. A módszert használhatod kimoshatatlan foltok eltüntetésére is.
Patch

 

A FOLT LEHET DÍSZ IS

Ha nem kapsz semmi odaillő dísz, akkor se keseredj el. Egy kis ügyességgel magad is hímezhetsz egy motívumot a ruhára a foltból kiindulva. Ha nincs ötleted, akkor használj valamilyen sablont. Nyomtasd ki a megfelelő méretben, vágd ki, és rajzold körbe. Az így kapott mintát már könnyebben hímezheted ki. Használj többféle színű cérnát, ami passzol a ruhához. A készen kapható embléma helyett használhatsz saját motívumot is. Egy anyagból vágj ki egy formát szintén a kinyomtatott sablon segítségével, és varrd rá a hibára. Egy kis kreativitással és némi munkával még jobban fogod szeretni, mint eddig.
Póló

HA KINYÚJT A NYAKA

És ráadásként egy ötlet a kinyúlt nyakú pólóhoz. Gyakran megesik, főként a gyengébb minőségű pólóknál, hogy a nyakánál teljesen kinyúlik néhány mosás után. Ez azért történik, mert vagy egyáltalán nem tesznek a nyakszegésbe rugalmas szálat, amivel nincs is gond, mert magából az anyagából is készülhet. Ilyenkor viszont a nyakkörben a szegőnek rövidebbnek kell lennie, mint maga a nyakkör, tehát a varrás közben meg kellene nyújtani az anyagot. Ezt bizony néha nem jól csinálják, ezért hamar elveszti az alakját.

Az utólagos megoldáshoz csak egy gumicérna, vagy keskeny gumiszalag szükségeltetik. A nyakkör belső részénél egy apró lyukat kell vágni, és például biztosítótű segítségével a gumit befűzni. Mindig vágjunk le inkább sokkal hosszabbat a gumiból, mint a nyak kerülete, nehogy rövid legyen, vagy túlhúzzuk. Ha befűztük, akkor kössük csomóra, és a csomót bujtassuk be az anyagba finoman meghúzogatva egy kevésbé feltűnő helyre. Túl szorosra sem kell hagyni, mert mosásban még összeugorhat. Az apró lyukat varrjuk össze, és már kész is.

kinyúlt a nyaka
forrás: [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások