A tiéd mekkora?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy egy táska megadott méreteit hogyan is kell érteni. Ebből aztán kínos félreértések születhetnek. Pedig a táskáknak csak néhány alapvető paramétere van. Lássuk, hogyan is mérjük le őket?
monimi
Gyakran felmerül a kérdés, hogy egy táska megadott méreteit hogyan is kell érteni. Ebből aztán kínos félreértések születhetnek. Pedig a táskáknak csak néhány alapvető paramétere van. Lássuk, hogyan is mérjük le őket? 
A tiéd mekkora

 

A RÉGI VICC

Biztosan ismeritek a régi viccet, mikor a kapitány leszól a gépházba, hogy: – „Mennyi?” Mire onnan: – „Harminc.” – „Mi harminc? – „Mér’, mi mennyi?” Néha kicsit én is így érzem magam, mikor a táskák méreteit próbálják a vevők saccolgatni. Pedig a táskáknak csak pár alapvető paramétere van, melyeket nem is olyan nagy ördöngösség meghatározni, ha tudjuk, hogy mettől van a meddig és merről az arra. Szóval lássunk, hogy hogy is van ez pontosan.

 

táska méterek

MÉRJÜK MÁR!

Szélesség: A táska oldalán az egyik szélétől a másik széléig mérve.

Magasság: Az aljától a táska legmagasabb pontjáig mérve, de a táska füle nem számít bele!

Mélység: A táska oldalán mérve az alját az elülső és hátsó része közötti távolság.

Szíjmagasság: A táska bezáródó részétől a pánt legmagasabb pontjáig mérve.

Pánt hossza: Végig a pánton haladva, az egyik illeszkedési ponttól a másikig mérve.

MELYIK TÁSKA MIRE JÓ

Az emberek különféle dolgokat visznek magukkal a táskájukban, ezért fontos, hogy mindenki az életvitelének megfelelő méretű táskák válassza. Persze nem biztos, hogy mindent állandóan magunkkal kell cipelni, de erről már írtam korábban. Legjobb, ha minden alkalomra van megfelelő méretű táskánk, de hogy nagyjából be tudjuk lőni a méreteket, nézzük, hogy melyik táska mire is lehet jó, az egyszerűség kedvéért csak a táska magasságához viszonyítva.
táska méterek
15 cm-ig: csak a legszükségesebb dolgokhoz, telefon, kulcsok, rúzs és bankkártya.

16-30 cm: belefér egy kisebb pénztárca, telefon és rúzs.

31-35 cm: egy mindennapra való táska, belefér minden lényeges, és egy kis plusz is.

36-40 cm: elvihető benne minden szükséges dolog, a munkahelyi iratok, laptop, ásványvíz, váltócipő.

41 cm-től: egy tökéletes pakoló táska, miden lényeges dolog belefér, plusz egy magazin, egy laptop, egy vékony sál, és bármi más, amire szükséged lehet.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

Internetes vásárlás esetén néhány kép alapján nehéz elképzelni a táska valódi métereit. Gyakorta helyezik őket ezért élő környezetbe, például egy modell kezébe, vagy egy próbababa vállára, hogy jobban meg lehessen ítélni azt. De ha még van is ilyen kép, próbáljuk a leírásban megadott méreteket a valóságba is áthelyezni magunknak, nehogy a szállítást követően szembesüljünk azzal, hogy túl kicsi, vagy túlságosan nagy táskát rendeltünk magunknak. Legjobb módszer, ha elővesszük kedvenc darabunkat, és egy mérőszalag segítségével azon lemérve hasonlítjuk össze a centimétereket. Vigyázzunk, mert néhány centiméter eltérés is jelentős méretbeli különbségeket okozhat az űrtartalmat tekintve, és természetesen egy más fazon is más összhatást eredményez.
táska méterek
Ha egyedi táskakészítés jár a fejünkben, akkor is szükségünk lehet erre a tudományra, hogy meg tudjuk adni a táskakészítő vállalkozásnak az elképzeléseinket. Ilyenkor szintén jó dolog, ha egy nyelvet beszélünk, hogy a végeredmény aztán minden igényünket kielégítse, megelégedéssel és örömmel, sokáig hordhassuk álmaink táskáját.
forrás: [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások