Nagy tavaszi nyitány

A Monimi Design kézműves stúdió 2017. március 15-én mutatta be az idei új tavaszi-nyári táska kollekcióját, amit a lombok és virágok inspiráltak. A bemutató kapcsán Skodák Mónival, a Monimi márka létrehozójával beszélgettünk.
monimi
A Monimi Design kézműves stúdió 2017. március 15-én mutatta be az idei új tavaszi-nyári táska kollekcióját, amit a lombok és virágok inspiráltak. A bemutató kapcsán Skodák Mónival, a Monimi márka megálmodójával beszélgettünk.
Nagy tavaszi nyitány

MI A CÉLOD?

Mi a célod, és kik azok, akik támogatnak ebben?

Célom egy egyedi megjelenésű, romantikus hangulatú kézműves márka létrehozása volt. Felvettük a harcot az uniformizálás ellen! Szeretném, ha a mai igazi nők, akik dolgoznak, bevásárolnak, főznek, óvodába rohannak, megtalálnák az egyéniségüket kifejező táskát, ami jó szolgálatot tesz és igazi társ a mindennapokban. Ami nemcsak praktikus, de elég dekoratív ahhoz, hogy kifejezze viselője jellemét. Remélem, hogy a Monimi piacvezetővé válik a magyar kézműves táskák között, és idővel külföldi ismertséget is szerez majd.
Nagyon sokan támogatnak ezen az úton. Elsősorban a családom, a barátaim és külsős kollégák, akik mind segítik a munkámat. Illetve a hűséges vevőim -nem egy közülük már jó ismerős-, akik figyelemmel kísérik a Monimi útját és megvásárolják a legújabb darabokat.

Új tavaszi kollekció

KÉZMŰVESSÉG

Mit jelent számodra a kézművesség?

Számomra a kézművesség lételem. Kiskoromtól kezdve, mindig az alkotás, valamilyen térbeli dolog létrehozása volt a legfontosabb elfoglaltságom. Sokféle kézműves technikát ismerek, de a varrás, a textil anyagok megmunkálása az, amiben a legjobban otthon érzem magam. Pár éve találtam rá a nemezelésre, ami azonnal nagy szerelem lett! Ezzel az ősi technikával nagyon szép, autentikus darabokat lehet előállítani. Azt találtam ki, hogy ha a nemezelést összekombinálom a varrással teljesen új megjelenési formát kap. Ezáltal mai, divatos, hordható darabokat kapok, egyúttal átmentve a régi korok üzenetét is.

Új tavaszi kollekció

NYITOTT SZEMMEL

Te hol és hogyan inspirálódsz?

Azt vallom, hogy egy alkotónak mindig nyitott szemmel kell járnia a világban, észre venni az apró részleteket, elmélyülni egy-egy szép épületben, egy virágos kertben, egy szép bárányfelhős égbolt látványában. Tettekre késztethet egy baráti beszélgetés, egy újságcikk, egy tanfolyam vagy előadás is. Mindig van mit tanulni és fejlődni.

Új tavaszi kollekció

A KOLLEKCIÓ ÜZENETE

Mi a tavaszi kollekció mondanivalója, üzenete?

Az idei év színének a Pantone a lombzöldet választotta. Úgy gondolom, hogy a lakásdekorációnál tökéletes lehet ez a szín, frissességet adhat egy enteriőrnek, a ruházatban azonban nagyon szűk réteg szereti. Éppen ezért az alap koncepciót megtartva egy kicsit továbbgondoltam ezt a témát. Leveleket képzeltem el, amelyek között színes virágok nyílnak. Gyönyörű kerti virágokat a nyári napsütésben, kacskaringós indákat, trópusi lombok között hibiszkuszokat. Így az idei tavaszi-nyári Monimi kollekció a “lombok és virágok” címet kapta. Az üzenete, hogy a mai rohanó világunkban találjunk rá egy picit a nyugalomra, az álmodozásra, szánjunk időt a romantikára. Üljünk le egy meleg nyári délutánon a kerti lugasba, egy hűsítő limonádéval és gyönyörködjünk a természet szépségében.

Új tavaszi kollekció

MINDENT A VEVŐKÉRT

Mi az, amit a vevőkért szeretnél tenni, és mit kapsz tőlük?

Szeretném, ha a vevőim minőségi, egyedi, különleges hazai terméket kapnának, elérhető áron. Funkcionális, jól hordható táskákat próbálok készíteni, megkönnyítve ezzel a mindennapjaikat. A táskák könnyűek, hiszen éppen elég a súlyt cipelünk mi nők egész nap magunkkal. Moshatóak, amely a személyes higiéniát segíti elő, és így a táska is megőrzi a szépségét. És nem utolsó sorban nagyon dekoratívak, színesek, vidámmá téve a borús reggeleket.
A visszajelzések nagyon pozitívak. Rengeteg szeretetet, köszönő leveleket, fotókat, apró ajándékokat is kapok a vevőimtől, amely feltölt energiával és új lendületet ad a munkámhoz. Nagy örömmel készítek újabbnál újabb alkotásokat. Hálás vagyok a vásárlóimnak, hogy minden szezonban új darabokkal lephetem meg őket, és remélem, hogy ezt a munkát még nagyon sokáig tudom folytatni.

Tavaszi kollekció videó

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások