A legnagyobb táska a világon

A világ legnagyobb kézitáskája Malajziában készült és Guinness rekorder. De mi köze a rekordoknak egy sörhöz? Igen, ez a Guinness valóban az a Guinness! Tanuljunk egy kis is sörténelmet!
monimi
A világ legnagyobb kézitáskája Malajziában készült és Guinness rekorder. De mi köze a rekordoknak egy sörhöz? Igen, ez a Guinness valóban az a Guinness! Tanuljunk egy kis is sörténelmet!
A világ legnagyobb táskája

 

A REKORDOK KÖNYVE IS CSÚCSTARTÓ

Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját.

 

legnagyobb táska

HOGYAN KEZDŐDÖTT?

1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival. Azon kezdtek el vitatkozni, hogy vajon a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

EGYRE NAGYOBB SIKERE LETT

A kezdeti kiadások elsősorban az ember által felállított rekordokra fókuszáltak. Elsősorban olyan versenyek eredményeit publikálták, mint a súlyemelés vagy a tojásdobálás. A könyv szerkesztői igyekeznek csak hitelesített rekordokról beszámolni. 1955 óta – két év kivételével – minden évben megjelenik az új kiadás a friss eredményekkel. A könyv sorra jelent meg más országokban is. 1956-ban New Yorkban, 1962-ben franciául, 1963-ban németül és 1989-től már magyarul is kiadták. Ekkorra már 35 nyelven 262 kötet látott napvilágot. 1974-ben a Guinness Rekordok Könyve is bekerült a rekordok közé 23,9 milliós példányszámmal.

 

legnagyobb táska

A VILÁG LEGNAGYOBB TÁSKÁI

A világ legnagyobb kézitáskája címet egy tajvani cég alkotása birtokolja, az Msia 2015. októberében állította fel a rekordot. Méretei hatalmasak, 7,6 x 5,4 x 3 méteres volt, és csaknem háromezer darab használt pólóból készült mintegy 6 hónap alatt. A belsejében két autó is kényelmesen leparkolhat.

Ettől is nagyobb az az óriásoknak készült bevásárlószatyor, melyet 2009. február 9-én Raj Bahadur hozott össze az indiai Gaziabadban. A 83,82 méter magas és 38,1 méter széles szatyorka majdnem egy focipályát beterített és teljes egészében pamutból készült.

legnagyobb táska

 

ÓVJUK A KÖRNYEZETET!

világ legdrágább táskáját már bemutattam nektek, de azt tudjátok, hogy hol kötötték össze a legtöbb nejlonszatyrot a világon? Ezt a rekordot Berlinben állították fel 2014-ben. Összesen több mint 30.000 szatyorból készítették ezt a füzért, mellyel a mértéktelen környezetszennyezésre szerették volna felhívni a figyelmet. Ugyanis ennyi darab szatyrot dobnak ki naponta! csak Berlinben, ami 260 milliót jelent évente. Szomorú érdekesség, hogy átlagosan mindössze 25 percet használják őket.

 

forrás: [link]

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások