Cuki Bagoly

monimi

A világ legdrágább táskája

A szép dolgokat mindenki szereti. De a drága egyben szép is? Ezt inkább mindenki döntse el maga. Lássuk mit is tud a világ jelenlegi legdrágább táskája!
A világ legdrágább táskája

A gyémánt szív megdobban

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legdrágább táskája ez a szív alakú, viszonylag kis méretű kézitáska, mely 3,8 millió dollárba, azaz átszámítva mintegy 1 milliárd forintba kerül. Szóval nem ez fog az ember eszébe juni, ha az ajándék ötletek kifogynak. A teljesen egyedi, aprólékos gondossággal, kézzel készült darab 18 karátos arannyal, és 4517 darab sárga, rózsaszín és színtelen gyémánttal van borítva, melyek összsúlya 381,92 karát. Elkészítése tíz magasan képzett ékszermester munkája, akik 8800 munkaórát töltöttek e csodás női táska megalkotásával.

legdrágább táska

1001 éjszaka elvarázsol

Robert Mouawad álmodta meg ezt a retikült, amely az „Ezeregy éjszaka gyémánt tárcája” nevet viseli. Mouawad elárulta, hogy a táska elkészítésében Seherezádé meséje inspirálta, így sikerült egy igazi, csodálatos darabot terveznie. A valaha készített legdrágább táska egyébként feltűnt a „Something Stupid” klipben is, amit Robbie Williams és Nicole Kidman duettjében hallhatunk.
1001 éjszaka

Tradíciók mindenekelőtt

A négy generációt átívelő libanoni Mouawad céget 1890-ben alapították, és főként exkluzív órák és lélegzetelállító ékszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, de más női ajándékok, mint például egyedi táskák is készülnek. A cégnek nem ez volt az első rekordja. 2003-ban a Victoria's Secret fehérneműcéggel együttműködve készítették el a világ legdrágább melltartóját, amely több mint kétmilliárd forintot ér. A fehérneműt Heidi Klum szupermodellel mutatták be. Ezen kívül a világ legértékesebb nyakláncát is ők készítették, melynek értéke 55 millió dollár. A nevét a benne található 407 karátos gyémántról, az „Incomparable”-ról kapta. Ez aztán a jó kis ajándék nőknek :)
Incomparable Diamond

Minden relatív

Azt csiripelték a verebek, hogy Monimi háza táján is készül valami csodálatos dolog. Remélem azért az a táska nem lesz ennyire drága :) Én már nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mi sül ki belőle.

Lássuk csak közelebbről

mouawad 1001 nights diamond purse
forrás: [link]
<<< előzőkövetkező >>>
Megosztás a Facebookon   Google+ megosztás

Cuki Bagoly

Cuki Bagoly

Egy Monimi táskán születtem, kedvelem a divatot, és egész éjjel fenn vagyok, hogy találjak valami érdekeset nektek.

<<< VISSZA A MONIMI OLDALRA