Irány India a Monimivel

A Monimi 2019-es tavasz-nyári kollekciója a Monimi India nevet kapta. A kollekció kialakulásáról és üzenetéről beszélgetünk Skodák Mónival a Monimi Design tervezőjével.
monimi
A Monimi 2019-es tavasz-nyári kollekciója a Monimi India nevet kapta. A kollekció kialakulásáról és üzenetéről beszélgetünk Skodák Mónival a Monimi Design tervezőjével.
India kollekció

Hogyan gondolkoztál mikor kitaláltad az idei kollekciót?

A Monimi klasszikus kék mandala mintájának népszerűsége töretlen. Arra gondoltam, hogy az idei tavaszi kollekciót e minta köré építem fel. Kerek mandalák, henna tetoválások, páva minták és egzotikus virágok jártak a fejemben. Így született meg a tavasz-nyári India kollekció, amely a varázslatos távolkelet világába, a buddhizmus földjére kalauzol minket. A csodálatos alapszínekhez izgalmas motívumokkal dolgoztam össze. Így kerülhetett az alapszínek közé a türkíz, mivel ez a szín ennek e kultúrkörnek meghatározó pontja. Türkíz ékszerek, malák, sálak, kendők festett mandalák sokasága bukkan fel, ha egy picit belemerülünk a kelet világába. Fontos volt, hogy a kollekcióban is főszerepet kapjon.

Tudom, hogy a Moniminél fontos az aktuális trendek követése. Hogyan nyilvánul meg ez idén?

Megfigyeltem az elmúlt évek változásait, és míg előzőleg inkább a púder színek domináltak a divatban, úgy érzékeltem, hogy a lágyabb színekből kezdünk kissé erőteljesebb színek felé tendálni. Ezt mutatja az is, hogy az idei év színe az élő korall, ami igen csak színes, szikrázó világra utal. Ezért a tavalyi „Shine” kollekció púder színeit én is egy picit mozgalmasabb, hangsúlyosabb színekre cseréltem.

Mi az üzenet, amit át szeretnél adni idén?

A Monimi legfőbb küldetése a boldogság közvetítése. Ebben a kollekcióban ezt, a minták segítségével adom át a követőimnek.

Fő szerepet kapnak a mandala minták, amelyekre ha csak ránézünk, máris jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben. A mandala ősi szanszkrit szó, melynek jelentése: kör, körszelet vagy korong. A mandalakészítés művészetének lényege abban áll, hogy egy kör vagy egy négyzet alakú mandalát készítenek, amelyben a középpontból indulnak ki és számos, igen változatos geometriai formát szőnek bele. A mandalák pompázatosan színesek, feltölthetik a közelükben tartózkodókat energiával, látványuk megnyugtat, önbizalmat adhat.

Bekerültek a minták közé a szári kendők motívumai is, hiszen ez az indiai menyasszonyok viselete, hiszen mi más lehetne boldogabb nap, mint egy gyönyörű esküvő!

Ezen a szálon tovább haladva, nem mehettem el az indiai menyasszonyokat díszítő henna tetoválások mellett sem. A hennázás egyre népszerűbb nálunk is és borzasztóan érdekes dolog. Arra gondoltam, ha valaki mégsem szeretné a bőrén viselni, vigye magával egy táskán ezeket a klassz mintákat.

kollekció
Láttam az kollekcióban valami izgalmasat is!?!Igen! Végül, de nem utolsó sorban az India kollekció csak úgy lehet teljes, ha ennek a földnek leggyönyörűbb teremtménye is helyet kap benne, a páva. Ez a madár az örök szerelem jelképe, romantikusoknak kötelező viselet! A fenséges pávatollak színei, szép ívei nagyon jól mutatnak egy tavaszi táskán, jól illenek egy lengébb ruházathoz is.

Úgy gondolom egy ilyen minta viselője elegánsnak, különlegesnek érzi majd magát egy ilyen táskával az oldalán!

Ez így van! Ilyen a mintákkal készült táskát csak a Moniminél lehet megtalálni. Saját tervezésű és teljesen egyedi kivitelezésű még az alapanyag is hozzájuk.

Ez igazán nagyszerű hír! Kinek ajánlod az idei tavasz-nyári kollekciót?

A kollekció sokszínűsége és változatossága nagy reményeket ad nekem arra, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő táskát és velem kalandozzon India csodálatos világába az interneten keresztül.

A gondosan elkészített, számos újdonsággal rendelkező modelleket szeretettel ajánlom minden Monimisnek és leendő vásárlómnak.

Lookbook 01
Lookbook 02
Lookbook 03
Lookbook 04
Lookbook 05
Lookbook 06
Lookbook 07
Lookbook 08
Lookbook 09

Modell: Juhász Tímea

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások