Lenyűgöz az AnyaFöld!

A természet közelsége, a vidék hangulata mindenkinek mást jelent. Szeptember 8-án mutatja be a Monimi Design 2018-as őszi-téli kollekcióját, mely a Monimi Country nevet kapta. A megjelenésről és a kollekció üzenetéről beszélgetünk Skodák Mónival a magyar női táskamárka tervezőjével.
monimi
A természet közelsége, a vidék hangulata mindenkinek mást jelent. Szeptember 8-án mutatja be a Monimi Design 2018-as őszi-téli kollekcióját, mely a Monimi Country nevet kapta. A megjelenésről és a kollekció üzenetéről beszélgetünk Skodák Mónival a magyar női táskamárka tervezőjével.
Monimi Country
Modell: Juhász Tímea

Móni, mesélj nekünk, milyen ez a Country kollekció? Valami westernes dolog?

Á, dehogy! A Country, mint Vidék jelenik meg az őszi kollekcióban, ez amolyan gyűjtőnév. Az egyre kényelmesebb, modernizált világunkban teljesen eltávolodtunk a földtől, a természettől. Ezzel a kollekcióval szeretném egy kicsit közelebb hozni az őszi táj hangulatát, a vidék ízét, színeit. Egy kicsit vintage, egy kicsit folk, bele került egy csipetnyi etno hatás és minden motívumnak valahogyan köze van az AnyaFöldhöz.

Van valami apropója, hogy éppen ezt a témát választottad?

Az idei őszi kollekció megalkotásához az első inspirációt az adta, amikor beindították az óceán tisztítót, mert egy Franciaországnyi műanyag szemét úszik a vízen! Elgondolkodtam rajta, hogy én személy szerint mit teszek azért, hogy ez a bolygó élhető maradjon, mennyi közöm van az AnyaFöldhöz, és mennyire szeretem azt.

És megkaptad a válaszaidat?

Igen… azt hiszem! A táskák tervezése közben feltárult előttem az őszi táj szépsége, a vidék hangulata. A Monimi legfőbb küldetése a boldogság közvetítése. Az őszi hangulatok tökéletesen átadják ezt az érzést. Amikor egy késő őszi délutánon sétálunk az avarban, nyugalom és boldogság vesz minket körül. A fák levelei ezerféle ragyogó színben pompáznak, és megcsillannak a csodás alkonyat fényében.

Boldoggá tehet minket a learatott mező, a felszántott földek látványa, egy ódon kis tanya a távolban, egy régi kút vagy öreg pinceajtó, amin megkopott a festék. Kellemesen érezhetjük magunkat egy őszi szüreten, ahol este jó bor és zsíros kenyér a vacsora. Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor az őszi kollekció táskáit terveztem.

kollekció
Azt már láthattuk, hogy az eddigi kollekciók is meglehetősen színesek voltak. Folytatod-e ezt a vonalat?

Természetesen! – mondja Móni nevetve. – Színek nélkül lehet élni, csak nem érdemes! Éppen ezért, amilyen színes az ősz, legalább annyi szín van az új kollekcióban is. Az őszi avar színei, rozsdabarna, aranyságra, bordó. A szántóföldek barnája, a szőlőfürtök kékje, az erdei gyümölcsök lila színei és még sorolhatnám.

Mit szeretnél üzenni ezzel a kollekcióval?

A Monimi Country üzenete, hogy legyen közünk a minket körül vevő természethez, az AnyaFöldhöz. Lássuk meg annak szépségeit, és ne csak elvegyünk tőle, ne csak leigázzuk azt, hanem adjuk meg a tiszteletet is iránta. Részei vagyunk az ökoszisztémának, felelősek vagyunk érte. Személy szerint én is felelősnek érzem magam környezetszennyezésért.

Ezt hogy érted?

Borzasztóan bánt a rengeteg műanyag szatyor használata, amik csak nagyon hosszú idő alatt bomlanak le, szennyezve ezzel a földet és a vizeinket. Igyekszem kiváló minőségű, tartós táskákat készíteni, nem 3 havonta eldobandó darabokat, és most felveszem a harcot a műanyag zacskók ellen is!

Minden, a Monimi Country kollekcióban rendelt táska mellé ajándék öko bevásárló szatyrot küldök majd. Ezek a vászon szatyrok erősek, stílusosak, nagyméretűek, picire összehajthatók és moshatóak. Remélem, a megrendelőim szívesen fogadják majd őket, ahogy az új kollekció darabjait is.

Ez nagyon jól hangzik! Remélem, sokakhoz eljut majd az üzeneted. Kinek ajánlod a kollekciót?

Elsősorban hűséges követőimnek, a Monimiseknek ajánlom. Illetve minden jóérzésű, romantikus lelkületű embernek, aki szeretne tenni azért, hogy ez a Föld megmaradjon épségben a jövő generációi számára is. Mert hiszem, hogy nem csak engem nyűgöz le az AnyaFöld!

Lookbook 01
Lookbook 02
Lookbook 03
Lookbook 04
Lookbook 05
Lookbook 06
Lookbook 07
Lookbook 08
Lookbook 09
Lookbook 10
Lookbook 11
Lookbook 12
Lookbook 13
Lookbook 14
Helyszínek: Levendulaház Dabas, Ócsai Tájház

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások