Ötletes újság Brazíliában: szatyorhírek!

A brazíliai esőerdő a Föld tüdeje. Lássunk egy jó példát arra, hogy a kreativitás, és persze a média hogyan párosulhat a környezetvédelemmel úgy, hogy azzal mindenki csak nyerjen. Brazíliában találtam ezt az ötletes megoldást, ahol az újságot a papír bevásárló szatyor oldalára nyomtatják.
monimi
A brazíliai esőerdő a Föld tüdeje. Lássunk egy jó példát arra, hogy a kreativitás, és persze a média hogyan párosulhat a környezetvédelemmel úgy, hogy azzal mindenki csak nyerjen. Brazíliában találtam ezt az ötletes megoldást, ahol az újságot a papír bevásárló szatyor oldalára nyomtatják. Ti elolvasnátok, hogy mit írnak rajta?
szatyorhírek

PAPÍR VAGY NEJLONSZATYOR?

A brazil Sao Paolo-i BagNews egy olyan egyedi ötlettel állt elő, ami szerintem szenzációs. Különféle vállalkozások és áruházak részére kínálnak ingyen papír szatyrokat, amikbe aztán a vevők belepakolhatják a vásárolt árut. A hirdetők pedig reklámozhatják magukat ezen az új felületen. Ezzel mindenki jól jár, de leginkább a környezet, mivel a projekt elődleges célja, hogy az olcsó nylon szatyor helyett alternatívát nyújtson.

Az ötletet a helyi városi önkormányzat is támogatja, hozzájárulva a műanyag szatyor felszámolásához. Még arra is figyelnek, hogy az újságot vízbázisú festékkel nyomtassák, teljes mértékig megfelelve ezzel a környezetvédelmi követelményekkel, mivel így a papír táska 100%-ig újrahasznosítható és lebomló anyagból készül. A reklámszatyor készítés így jó üzlet is.

Sao Paolo

A FORMA SEM MINDEGY!

Az egyedileg formatervezett, elegáns megjelenésű zacskókat a város számos üzletébe szállítják ki, mint egy újságot. A több mint 11 milliós népességet számláló Sao Paoloban elképzelni is nehéz, hogy mennyi eldobható reklámszatyor fogy naponta. Az ingyen táskákra ezért nagy a kereslet, aminek a hirdetők örülnek talán a legjobban, akik egyben egy környezettudatos képet is kialakíthatnak magukról.

A papírszatyor mellett más ötletek is vannak a megjelenésre, például hirdethetnek még pizzás dobozon és bagettes zacskón is. És ha ez még nem lenne elég, akkor a táskákba külön szórólapokat, prospektusokat, katalógusokat is rejthetnek. A termék ötletét egyébként viszonteladásos rendszerben terjesztik, így lényegében bárki belevághat a dologba. Kíváncsi vagyok, hogy az ötletre mikor csapnak le más országokban. Ha nem bagoly lennék, akkor biztosan belevágnék a papír hírszatyor bizniszbe.

Pizza

TE MIVEL INDULSZ BEVÁSÁROLNI?

Ti milyen szatyrot választotok a boltban? Nejlont vagy papírt? Én mondok sokkal jobbat, hogy védjétek a környezetet és a pénztárcátokat is. A boltokban általában már nincs ajándék szatyor. Én mindig viszek magammal egy bevásárló táskát, amikor elröppenek az ABC-be. A textil szatyor mindig nálam van, amibe aztán bele tudom tenni, amit vettem. Megfelel persze egy fonott kosár is erre a célra, de a táskát össze is lehet hajtani, így akár egész nap nálam lehet, hogy hazaféle beugorjak vele a boltba. Lehet csíkos, hálós, szövet vagy vászonszatyor. Az enyém textilből van, ami sokkal tartósabb, mint a nejlon, sokáig használható, és nem szakad ki az első alkalommal (vagy már az előtt).

Természetesen Monimi-nél is találtok megfelelőt, úgy hívják, hogy Shopping-Bag. Textilbőr a füle és az alja, így le is lehet tenni, ha nehéz. Ráadásul mosható, és sokkal elegánsabb is, mint egy műanyag zacskó. Válasszatok egyet magatoknak, és óvjátok a fákat, meg a természetet!

Exame

EGY KÜLÖNLEGES TÁSKÁT SZERETNÉL?

A Monimi klasszikus modellje ez a táska. Gyönyörű formájú, változatos minták díszítik. A minta különleges nyomtatási technológiával került az anyagra, UV és időjárás álló, vízlepergető, a táska egyszerűen nedves szivaccsal letörölhető. Táskamerevítő és vatelin teszi erőssé és jó tartásúvá a táskád. Újdonságként a hátába külső cipzáras zsebet készítettem!

MIÉRT VÁLASZD A MONIMI TÁSKÁT?

  • A minőségi anyagok és különleges díszítések tesznek egyedivé.
  • Meglepően könnyű, sokkal könnyebb, mint egy műbőr táska.
  • Tartós, mindenhol megerősített, ezért 1 év garanciát vállalok rá.
  • Belül is megcsodálhatod, mert nem csak a külső számít.

Tetszett ez a cikk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-en
Megosztás Linkdin-en
Megosztás Pinterest-en

Hozzászólások